GOOGLE: ANDROID BIJNA IMMUUN VOOR MALWARE

Volgens Google is het Android-platform nagenoeg immuun voor malware in tegenstelling tot alle berichten van anti-virusbedrijven. Volgens Android Security chief Adrian Ludwig is slechs 0,001% van alle geïnstalleerde apps schadelijk voor gebruikers.

Volgens Ludwig is een ‘walled garden’, waarbij aanvallers en uitbraken worden geblokkeerd, in het geval van Android niet mogelijk. De innovatie zowel binnen als buiten Google gaan continu door, waardoor het onmogelijk is om Android op apparaat niveau af te schermen, zo liet Ludwig vorige week tijdens de Virus Bulletin conferentie weten.

Hij vergelijkt de werkwijze van Google meer met die van het Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding dan met die van de pc-industrie. “Het centrum weet dat het niet realistisch is om alle ziektes uit te roeien. In plaats daarvan worden ziektes nauwlettend gemonitord, en worden preventieve richtlijnen geboden en effectief gereageerd op schadelijke uitbraken.”

Malware

Volgens Google blijkt uit hun cijfers dat malware niet zo’n groot probleem voor Android is als wordt voorgedaan. Er zijn al verschillende maatregelen tegen kwaadaardige apps om ze te bestrijden, zoals Verify Apps. Via deze maatregel kan Google ook app-installatie buiten Google Play monitoren, waar malware vaker voorkomt.

Plaats een reactie