Netwerk security awareness: start security monitoring!

OMERTA INFORMATION SECURITY – Rotterdam 8 September 2014

cropped-logo.png

Niet alles is wat het lijkt deze dagen, 160.000 NIEUWE  malware signatures\samples worden PER DAG gevonden en onderschept  op het internet, en dit is waarschijnlijk nog niet het hele threat landschap. Denk aan zero days, implementatie fouten, of structurele kwetsbaarheden en we zijn wel weer een flink stuk verder.

De gemiddelde firewall of antivirus client herkend al deze signatures al lang niet meer, waardoor er meer en meer besmetting plaatsvindt op netwerken zonder dat bedrijven en of mensen het door hebben. Dit kost tijd en geld en dan hebben we het geeneens over Patchen en updaten….. Dat is allang niet meer genoeg! Dat dit een ernstige zaak is , daar zijn wij het allemaal over eens, maar hoe moet dat probleem nu bestreden worden?

5 alien vault

Niet simpel, maar wel grondig : Door het scannen, koppelen en monitoren van een aantal netwerkcomponenten:  Firewalls, endpoints, logs, user en data behaviour,  krijgt men inzicht in wat er zich nu daadwerkelijk afspeelt in alle facetten van het “beschermde” netwerk. Door intelligente regels over al deze informatie te correleren krijgt men vanuit deze data inzicht middels alarmeringen en rapporteringen. Op deze manier voldoet men aan compliance en wetgeving (denk aan de nieuwe wet bescherming persoonsgegevens) en dalen kosten! Er wordt niet nutteloos geïnvesteerd in allerlei software en hardware oplossingen die niet samenwerken en geen inzicht geven.

Omerta Information Security kan dit soort oplossingen bieden middels een managed omgeving. De systeembeheerders of service provider is een aparte service van uw ICT landschap, zij zijn vaak druk genoeg met het optimaal verzorgen van uw netwerkomgeving. De security laag is een onafhankelijke controlerende laag en werkt samen om zo tot een optimaal presterend en veilig netwerk te komen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Remo Hardeman,  Tel 06 1885 1885

alienvault-logo-nav-green

Omerta Information Security is partner van AlienVault voor de Benelux.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s